RSS
 

Parówki w cieście, czyli szybko

01 wrz

WP_20170515_16_54_40_Pro_LIParówki, to produkt który prawie zawsze można znaleźć w naszej lodówce. Zdajemy sobie sprawę z tego że parówki nie są esencją zdrowia, ich skład jest bardzo dyskusyjny jednak od czasu do czasu można się trochę podtruć ;-). Na dzisiejszy  obiad/kolację proponujemy zatem parówki w cieście francuskim – a to wszystko z okazji początku roku szkolnego. Niezwykle ciekawe danie, które z pewnością zasmakuje dzieciom. Zapraszamy wiec do wspólnego gotowania

Parówki w cieście francuskim chłopaków

SKŁADNIKI:
4 parówki najlepiej SOKOŁÓW z szynki
jeden placek ciasta francuskiego
kilka pieczarek – u nas były to ogonki
1 łyżka masła
kilka plasterków sera żółtego

SPRZĘT:
radełko do krojenia pizzy lub ostry nóż,
patelnia,
papier do pieczenia,
duża blacha,
piekarnik.

WYKONANIE:
1. Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na rozgrzanej patelni na maśle przez około 5 minut. Następnie pozostawiamy do wystygnięcia.
2. Z ciasta francuskiego wykrawamy placek o wymiarach około 30 na 30 centymetrów. Przy brzegu placka układamy plasterki żółtego sera. Na serze układamy wystudzone pieczarki
WP_20170515_16_24_37_Pro_LI
3. Na ser i pieczarki układamy parówkiWP_20170515_16_25_44_Pro_LI
4. Tak przygotowane składniki zawijamy w roladę WP_20170515_16_25_52_Pro_LI
5. Zaklejamy boki by nic nie wypłynęłoWP_20170515_16_26_27_Pro_LI
6. Zawinięta roladę nacinamy delikatnie nożemWP_20170515_16_27_42_Pro_LI
7. Tak nacięta roladę układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minutWP_20170515_16_28_22_Pro_LI
8. Roladę pieczemy aż będzie rumiana. Serwujemy ją z keczupem.

WP_20170515_16_53_46_Pro_LI

parówki – szybki powrót do dzieciństwa

SEBA

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii kolacja, PRZEPISY, SZYBKO

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz